Winter bij Medicura

Uw scooter winter-gereed maken!

'T is winter bij Medicura, en dat hebben we begrepen: tijd voor het jaarlijks onderhoud van uw elektrische scooter!

Elektrische scooter onderhoud invacare permobil Medicura

Wat moet u dagelijks, maandelijks & half-jaarlijks onderhouden bij uw elektrische scooter?  In een notendop:

CONTROLEER:

Voor elk vertrek:

Uw banden grondig op zichtbare schade en/of vervuiling. Maak steeds vuile onderdelen proper aangezien dit de grip van de banden gevaarlijk kan beïnvloeden. Band beschadigd? Laat hem zo snel mogelijk repareren of vervangen. Controleer voor uw vertrek altijd of er genoeg lucht in de banden zit en pomp indien nodig wat bij.

Alle 8 weken:

Verwijder tijdig het vuil onder het achterste chassis van uw elektrische scooter. Vuil op deze plaats kan ervoor zorgen dat er corrosie optreedt aan de connectoren. Corrosie op de connectoren zorgt dan weer voor ernstigere problemen. Houd dit dus goed in de gaten!

Elk half jaar:

• Het functioneren van de wielen. Wanneer u een grote weerstand waarneemt bij het rollen van de wielen moeten de lagers van de stuurwielen worden gereinigd en moet u de bandendruk eveneens goed controleren.

  • Controleer volgende smeerpunten:
    - Wielassen
    - Wiellagers
    - Alle overige bewegende onderdelen

  • Netheid

  • Overige zaken zoals electronica etc.

HOE MAAKT U UW ELEKTRISCHE SCOOTER KLAAR VOOR DE WINTER?

Controleer de grip van uw banden door na te gaan of er nog voldoende profiel op zit. Vervang ze indien nodig. Controleer de capaciteit van uw batterijen door een ritje te maken. Kijk tijdens uw tocht of de accu sneller leegloopt dan normaal. U kan dit waarnemen door de indicatie-blokjes in de gaten te houden. Wanneer het koud is geven uw batterijen minder energie. Daardoor kunt u dus minder ver rijden. Voorzie ’s winters dus altijd warme beschermingskledij.

Vraag in uw Medicura-winkel hoe we het u nòg confortabeler kunnen maken in de winter. 

Voor uw jaarlijks onderhoud van uw elektrische scooter kunt u bij Medicura terecht. Vraag ernaar in uw Medicura winkel of bel. We helpen u graag verder.