Ontdek ons volledige aanbod

Scooter Vermeiren Mercurius in verschillende kleuren
Scooter Vermeiren Mercurius in verschillende kleuren

Bent u slecht te been en heeft u nood aan een rollator, rolwagen of scooter? Dan bent u bij Medicura aan het juiste adres. U kunt hiervoor in aanmerking komen voor een tussenkomst door de Vlaamse Zorgkas. Wenst u meer informatie, dan helpen wij u graag verder. 

bandagisterie borst
bandagisterie borst

Wij helpen u graag in uw zoektocht naar meer autonomie, mobiliteit en dagelijks comfort. Denk hierbij o.a. aan incontinentiemateriaal, borstprothesen en lumbostaten. Dit in alle discretie en onder professionele begeleiding van onze bandagisten. 

Orthopedie

orthopedie steunzool en brace
orthopedie steunzool en brace

Ondersteuning of correctie nodig? Bij ons kan u terecht! We beschikken over een uitgebreid gamma, gaande van een eenvoudig steunverband tot een maatwerk brace en dit van kop tot teen. Met onze jarenlange ervaring en bijscholingen zijn wij steeds op de hoogte van de nieuwste producten om u optimaal te kunnen begeleiden bij uw keuze. 

Schoenen

schoenen kenmerken
schoenen kenmerken

Bij Medicura kunt u terecht voor een ruime keuze aan semi-orthopedische schoenen én bijhorend persoonlijk advies over de juiste schoenen voor uw voeten.  

Semi-orthopedische schoenen zijn beschikbaar in verschillende breedte- en lengtematen, bevatten meestal een uitneembare zool, beschikken over een antislip zool, een ergonomisch voetbed en zijn zacht en soepel zodat er bij het dragen niets knelt. 

assortiment thuiszorg
assortiment thuiszorg

Medicura biedt u alles aan van ADL hulpmiddelen om het dagelijkse leven comfortabeler te maken en uw zelfredzaamheid te verhogen. Wij zoeken samen met u naar de best passende hulpmiddelen voor gebruik in de badkamer, slaapkamer, keuken, tijdens het uitvoeren van uw hobby,..  

Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een breed assortiment aan Tempur-hoofdkussens, hoog-laagbedden, zorgmatrassen, positioneringskussens etc. We voorzien ook een ruime keuze aan medische toestellen, relax-zetels, antidecubitusmateriaal, tilliften en hometrainers.

Verhuur

verhuur rolwagen, rollator en kruk
verhuur rolwagen, rollator en kruk

Bent u herstellende, zorgt u voor een naaste of heeft u voor een korte periode een hulpmiddel nodig? Bij Medicura kunt u tijdelijk en betaalbaar hulpmiddelen huren. 

Bij ons kunt u terecht voor het huren van: krukken, loopkaders, rollators, rolwagens, alternating pomp, tilliften, bedden,…  

Medicura adviseert u graag over het gepaste hulpmiddel voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze uitleendienst en ervaar hoe wij u tijdelijk uit de nood kunnen helpen.  

Eigen technische dienst

Bij Medicura hebben we onze eigen technische dienst. U kunt er terecht voor aanpassingen, herstellingen of onderhoud van uw rolwagen, scooter, brace,… 

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.