Onze zitschalen op uw maat!

Mobiliteit en comfort voor iedereen!

Een orthopedische zitschaal is een individueel op maat gemaakte zitvoorziening. Wanneer het niet meer mogelijk is om een correcte ondersteuning, voldoende comfort of een goede zithouding te bieden met een gewone rolwa- gen of een verzorgingsrolwagen, is een op maat gemaakte zitschaal de oplossing.

Het doel van een zitschaal is de ondersteuning en/of correctie van de zithouding met een maximum aan comfort. . Door een verrijdbaar onderstel wordt de mobiliteit bevorderd. Het onderstel biedt ook een zitkanteling om de zitpositie te variëren en

Maatname

Voor de maatname van onze zitschalen gebruiken wij een vacuüm paseenheid waarmee we een afdruk van de gebruiker maken.

Deze afdruk scannen we in en met dit digitaal bestand wordt de zitschaal uitgefreesd door een computergestuurde robot. Onze zitschalen worden vervaardigd uit schuimsoorten met verschillende densiteiten voor een optimale ondersteuning:

Hoe gaan we te werk?

  • Onder de bovenbenen gebruiken we een hogere densiteit en onder de zitbeenknobbels een lagere densiteit. 

  • Door dit verschil in densiteit ontlasten we direct de zones waar het grootste risico op decubitus- problemen voor komt. 

  • We creëren hierdoor een lichte bekken-kanteling waardoor de zitbeenknobbels volledig omvat worden en niet meer naar voor kunnen schuiven. 

  • Omdat we de schuifkrachten tot een absoluut minimum beperken, sluiten we decubitusproblemen quasi volledig uit. 

  • Er zijn tal van mogelijkheden en na overleg met de familie en het verzorgend personeel komen we tot de ideale zitschaal. 


Afwerking

Voor de afwerking van onze zitschalen maken we gebruik van waterafstotend materiaal aan de binnenkant en imitatieleder aan de buitenkant. Er is een uitgebreid gamma aan kleuren.

Heeft u een vraag?

Wij helpen graag!

Contacteer ons via onderstaand contactformulier

Voor uw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies