Borstprothesen

In onze grote pasruimte passen wij u, op een discrete manier, de geschikte borstprothese aan. We streven ernaar om visueel een symmetrie te bekomen na een volledige of gedeeltelijke borstamputatie, borstreconstructie, borstasymmetrie… Onze prothesen hebben een natuurlijke vorm, grootte en textuur. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en uitvoeringen om aan uw individuele behoeften te voldoen. Ze zijn gemaakt van zachte, huidvriendelijke materialen die aanvoelen als een echte borst. Ook voor kleefprothesen,  zwemprothesen of shapers bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u graag slapen met een prothese? Ook hiervoor hebben we een aangepast model in ons aanbod.

Er wordt eerst een postoperatieve borstprothese aangemeten. Deze wordt 6 weken gedragen. Daarna is er recht op terugbetaling voor een eerste uitwendige borstprothese in silicone. Na een jaar is er tussenkomst voor een definitieve borstprothese. Deze is om de 2 jaar te hernieuwen.

Lingerie en badmode

Onze lingerie en badmode is speciaal ontworpen voor vrouwen die een borstprothese dragen na een borstamputatie of borstoperatie. Het doel van deze lingerie is om vrouwen comfort, ondersteuning en een natuurlijke uitstraling te bieden. Ze wordt gemaakt van zachte, ademende materialen, zoals katoen of microvezel, om irritatie en wrijving op de gevoelige huid te minimaliseren.

Prothese lingerie heeft enkele kenmerkende eigenschappen. Eerst en vooral zijn er zakjes aanwezig aan de binnenzijde om de prothese mooi op zijn plaats te houden en een comfortabele pasvorm te bieden.  De prothese blijft veilig en discreet zitten, zelfs tijdens beweging. Verder is deze lingerie voorzien van verstelbare bandjes en sluitingen om de BH perfect aan te passen aan uw individuele behoeftes.

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.