Compressietherapie

Compressietherapie is een behandeling die gebruik maakt van externe druk om de bloedcirculatie te verbeteren, zwelling te verminderen en wondgenezing te bevorderen. Het wordt vaak toegepast bij aandoeningen zoals lymfoedeem, veneuze insufficiëntie, ulcera, diepe veneuze trombose en rusteloze of vermoeide benen,…

Compressiekousen

Dit zijn elastische kousen die dienen om druk uit te oefenen op de benen, armen en/of handen. Ze zijn beschikbaar in verschillende drukklassen, 1-2 en 3 en kunnen indien nodig volledig op maat gemaakt worden. Om recht te hebben op een terugbetaling bij maatwerk is een medisch voorschrift van een dokter-specialist nodig (Bijlage 94). Kom gerust langs in onze winkel voor vrijblijvend advies en maatname. Wij werken samen met erkende merken zoals Bauerfeind, Juzo en Jobst. Op die manier kunnen wij u een mooi gamma aan verschillende modellen en kleuren aanbieden.

Compressieverbanden

Dit zijn elastische verbanden die stevig om de aangedane zone worden gewikkeld om druk uit te oefenen.  Dit voor minder zwelling, betere bloedcirculatie en het voorkomen van vochtophoping.

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.