Medische toestellen

Medicura voorziet u van een ruime keuze meettoestellen. U kunt bij ons terecht voor verschillende types bloeddrukmeters, thermometers, saturatiemeters, stappentellers, hartslagmeters en weegschalen. We helpen u bij het kiezen van het gepaste toestel bij uw zorgvraag.

saturatiemeter
saturatiemeter

Saturatiemeter

Een saturatiemeter is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Het geeft ook de hartslag weer. Ze worden vaak gebruikt in ziekenhuizen en woonzorgcentra of bij mensen thuis om te controleren of er voldoende zuurstof aanwezig is in het bloed.

Het apparaat bevat een sensor die op de vingertop wordt geplaatst. De sensor zendt infrarood licht uit en meet hoeveel van dat licht wordt geabsorbeerd door het bloed. Het apparaat geeft het zuurstofgehalte in het bloed weer als een percentage.

Bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter is een medisch apparaat dat wordt gebruikt om de bloeddruk van een persoon te meten. De automatische bloeddrukmeter is volledig elektronisch en vereist geen handmatige inflatie.

De persoon plaatst de manchet op de bovenarm en het apparaat pompt automatisch lucht in de manchet. De bloeddrukmeter meet de druk en geeft de bloeddrukwaarden weer op een digitaal scherm. Het gebruik van een bloeddrukmeter kan helpen bij het detecteren van een te hoge of te lage bloeddruk.

personen weegschaal

Personen weegschaal

De seca weegschaal is een eenvoudig te gebruiken digitale weegschaal. Ze is makkelijk afleesbaar en is voorzien van anti-slip aan de onderzijde voor extra stevigheid.

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.