Zitkussens

Misschien komt u wel in aanmerking voor een tegemoetkoming van uw mutualiteit. Download het voorschrift hieronder en ga ermee langs bij uw huisarts.

Tempur

Het Tempur  zitkussen is een uitstekend hulpmiddel ter preventie van doorzitwonden. Dit kussen verdeelt de druk over het volledige contactoppervlak dankzij thermo-actieve eigenschappen. Zo zit u lange tijd comfortabel. De Tempur zitkussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en in vijf standaardmaten. Andere maatvoeringen zijn eveneens mogelijk.  

Repose

Repose biedt een totaaloplossing om decubitus te voorkomen en te behandelen. Repose bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het materiaal is ademend, waterdicht en temperatuurneutraal.

De combinatie van lucht en polyurethaanfilm garandeert de best mogelijke drukverdeling door immersie en omhulling. Met Repose kunnen druk, schuifkrachten, wrijfkrachten en microklimaat doeltreffend worden aangepakt. 

Roho

Het ROHO programma bestaat uit een groot assortiment aan zitkussens. De kussens zijn opgebouwd uit individuele cellen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, draaien, buigen en zich precies aanpassen aan de contouren en anatomie van de gebruiker.

Alle Roho kussens worden geleverd inclusief een wasbare hoes. De kussens bieden een verhoogde stabiliteit bij transfers, uitstekende positioneringsmogelijkheden en stabiliteit van het bekken en de onderste ledematen.

Jay

Het Jay zitkussen biedt het hoogste niveau van bescherming voor de huid met daarnaast maximale stabiliteit en comfort. De zachte foamlaag en de contourbreedte voorkomen het doorzitten. Het nieuwe ontwerp van de fluid pad en het dubbele hoessysteem, bieden een hoge mate van bescherming voor de huid. Maximale stabiliteit en positionering wordt bereikt door de contour in het zitkussen, waarbij rekening is gehouden met de vorm van het lichaam. 

Vicair

De Vicair is hét zitkussen bij uitstek om de druk rond kwetsbare gebieden zoals de zitknobbels en het staartbeen te ontlasten. De unieke compartimentverdeling zorgt voor een perfecte beengeleiding en ultieme bekkenstabiliteit. Het kussen biedt u de juiste ondersteuning waardoor uw bovenlichaam functioneler wordt en de armen verder kunnen reiken. Het kussen helpt bij het voorkomen van decubitus.

Daarnaast is het ook een hoogwaardige toevoeging aan een decubitus behandelplan (graad I-IV). Er is een optimale temperatuur en vochtregeling. Machine wasbaar tot 60°. 

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.