Stoma en incontinentie

Incontinentie

Bij Medicura kunnen we u op een discrete manier helpen zoeken naar een gepaste oplossing voor ongewenst urineverlies. We hebben een breed assortiment aan absorberende producten speciaal voor mannen en vrouwen.

Of u nu last hebt van een paar druppels of zwaarder urineverlies, wij hebben de juiste oplossing voor uw noden en wensen.

Stomamateriaal

Wij voorzien u ook van stomamateriaal. U heeft hiervoor éénmalig een voorschrift (bijlage 93) nodig zodat we u van het geschikte materiaal kunnen voorzien.

Stomazorg verwijst naar de medische zorg en ondersteuning die wordt verleend aan mensen met een stoma. Een stoma is een kunstmatige opening die chirurgisch wordt gecreëerd om de normale functie van het spijsverterings- of urinestelsel te omzeilen. Het kan nodig zijn vanwege verschillende medische redenen, zoals darm- of blaasproblemen, kanker, inflammatoire darmaandoeningen of andere aandoeningen.

Het leveren van geschikte stomaproducten en -hulpmiddelen is een belangrijk onderdeel van stomazorg. Dit omvat stomazakjes, huidbarrières, kleefmiddelen en andere benodigdheden die helpen bij het beheren van de stoma en het voorkomen van lekkage of irritatie.

Het doel van stomazorg is om de kwaliteit van het leven van mensen met een stoma te verbeteren, hen in staat te stellen een actief en onafhankelijk leven te leiden en eventuele problemen of complicaties effectief aan te pakken.

Ontdek ons volledige aanbod in onze zorgwinkel

Om u zo optimaal mogelijk te ondersteunen in al uw noden, hebben we een heel ruim aanbod ter beschikking. Zo kunnen we u steeds de juiste hulpmiddelen aanbieden. Breng een bezoekje aan onze zorgwinkel en krijg persoonlijk advies.