Fixatie |

Fixatie

Wanneer het nodig is kan men de persoon in kwestie gaan fixeren omwille van veiligheidsredenen.

Daarover kan u alles te weten komen bij Medicura.

Hier vindt u alvast enkele voorbeelden, het volledige gamma bespreken we graag bij Medicura.

Verpleegdeken:

Het verpleegdeken (soms ook trippelhoes genoemd) is een vriendelijke vorm van fixeren voor onrustige bewoners. Het is ideaal voor zowel gebruiker als verpleger/verzorger. Het geeft de gebruiker voldoende bewegingsvrijheid en vervangt onprettige fixatiemiddelen. Het verpleegdeken kan beschouwd worden als een hoeslaken, dat overgaat in een mouwloos jasje. Het wordt gesloten door een stevige rits die sluit naar het voeteinde toe. Naast fixeren voorkomt het verpleegdeken bovendien blootliggen en werkt het preventief in hygiëne. De bewoners kunnen d.m.v. de rits makkelijk verschoont worden terwijl ze in het deken zitten. Het materiaal is zeer sterk, heeft een hoge scheurweerstand en is brandvertragend.

Verpleegdeken - Medicura - Fixatie - Thuiszorg


Ankle Riem holder:

Enkelriemen standaard X-large, met magneetslot De riem ankle holders (enkelhouders : één paar + een verbindingsriem RFS17NYL) immobiliseert de enkels in alle zachtheid, terwijl hij toch nog een zekere bewegingsvrijheid biedt. In combinatie met een verbindingsriem wordt elke beenbeweging onmogelijk gemaakt. Tijdens de immobilisatie van de enkels moet absoluut verzekerd worden dat de patiënt goed vastzit aan de taille en/of de polsen. Anders zou de patiënt wel eens ernstige verwondingen kunnen oplopen wanneer hij zich tracht los te maken.

Verpleegdeken - Medicura - Fixatie - Thuiszorg


Roll belt tailleband met magneetslot:

Het systeem Roll belt biedt veel toepassingsmogelijkheden dankzij onderling combineerbare of afzonderlijk bruikbare toebehoren. Het geheel is volledig moduleerbaar volgens de behoeften van de patiënt. De immobilisatie kan gedeeltelijk of volledig zijn, en is gebaseerd op de beoordeling door de verzorgers van de relevantie van de immobilisatie. Door de toevoeging van zijriemen, schouder- of polsversterkingen enz. kan de immobilisatie nog versterkt worden.

Verpleegdeken - Medicura - Fixatie - Thuiszorg

Voor uw gemak gebruiken wij op deze website cookies. Lees hier de voorwaarden.

Accepteer cookies